Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís Marselhés

Marselha: an fusilhat un òme dins sa veitura davant son filh

 Dimars passat fusilhèron amb un Kalashnikov un òme de 40 ans a Marselha, dins sa veitura e davant son filh de 10 ans, segon d’informacions de La Provence.
 
La victima, Lakhdar Medjou, e l’enfant, èran dins la veitura en tot esperar la sortida de la filha de Lakhdar Medjou de l’escòla primària de la ciutat Val Plan, dins lo 13n arredondiment de Marselha.
 
L’assassin arribèt amb una còla dins una Renault Twingo, davalèt de l’auto encagolat e tirèt una ronflada d’almens vint balas sus Medjou. L’enfant foguèt pas tocat per miracle, e mai se demorèt en estat de chòc.
 
Tanben segon lo jornal provençal d’expression francesa, Medjou èra considerat coma un membre del grand banditisme, que foguèt ja arrestat en 2005 per aver subrevolat la preson de Velafranche (en francés Villefranche-sur-Saône), en Arpitània, en julhet de 2005, per far evasir Pascal Payet, una figura del banditisme. Al delà, la victima seriá estada tanben detenguda un autre còp per sas activitats dins lo trafec d’estupefasents.
 
Aquel assassinat seriá lo 4n reglament de comptes de 2014 al País Marselhés. Lo 3 de genièr un òme de 37 ans foguèt ferit per de balas dins un bastiment de la ciutat dels Flamencs, dins lo quartièr de Sant Bartomieu. Dètz jorns puèi, lo 13 de genièr de ser, lo client d’un snack bar de la Carriera de Lion foguèt abatut per un òme amb un casco davant un quinzenat de clients. Dins aquel darrièr cas la victima èra un gojat de 20 ans originari de La Maureleta, ja condemnat a la preson. De mai, lo 20 de genièr, un òme d’aperaquí 30 ans foguèt tuat dins sa veitura, mentre qu’anava per l’Avenguda de Verdun. Lo trobèron mòrt amb un Kalashnikov sus las cambas. 




Quatrième règlement de comptes à Marseille en 2014per LaProvence

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article