Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Soïssa a aprovat en referendum de limitar l’intrada als immigrats de l’Union Europèa

La Comission Europèa ditz que se viòla lo principi de liura circulacion de las personas

Soïssa aprovèt dimenge passat en referendum de limitar l’intrada als ciutadans de l’UE dins lo sieu mercat professional, per mejan de quòtas annualas que començaràn de s’aplicar dins tres ans.
 
L’iniciativa, prepausada pel partit d’extrèma drecha Union Democratica del Centre, e somesa al vòte, s’aprovèt amb 50,3% de las voses, contra 49,7% que s’i opausèron. La participacion al referendum foguèt de 56,5%. La quòta dels trabalhadors estrangièrs, l’aboliguèron en Soïssa a la demanda dels estats de l’UE, mas ara se tornarà instaurar.
 
Concretament, l’iniciativa aprovada prepausa de reïntroduire un sistèma de quòtas dins lo país, que fixarà lo govèrn federal soís, e de limitar las prestacions e lo drech d’agropament familial dels estrangièrs de l’UE.
 
La Comission Europèa a plangut l’aprobacion d’aquela iniciativa, e a dich qu’examinarà quinas son las implicacions qu’aquò pòt comportar dins las relacions entre Soïssa e l’UE. “Aquò viòla lo principi de liura circulacion de las personas entre Soïssa e l’UE”, çò a manifestat l’executiu comunautari.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc ciutat de Mallorca
2.

No és ser d'extrema dreita ,és que la gent que té un treball té paur de perdre'l,de que li rebaixin lo sou e que si no ho accepta lo fotin al carrer e hi posen un emigrant cobrant la meitat. Lo probema es lo capitalisme salvatge que fa que la gent es desesperi.

  • 0
  • 0
Gerard Joan Barceló Pèiralata
1.

Se m'engani pas, la paradòxa d'aquel referendum soïs es que son los cantons amb mens d'immigrats que votèron en favor de la propòsta de l'Union Democratica del Centre que, coma son nom o indica pas, es un partit d'extrèma drecha.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article