Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

Debat public amb las listas a las eleccions municipalas de Tolosa

Convergéncia organiza un debat per diluns 24 de febrièr a 18h a la Sala del Senescal

| Frédéric Chateaux
Convergéncia Occitana organiza un debat amb los politicians de las listas a las eleccions municipalas de Tolosa, aqueste diluns que ven, a 18h. Lo tèma serà “quina politica per la lenga e la cultura occitanas a Tolosa?”
 
E seràn los candidats Pierre Cohen, Jean-Christophe Sellin, Antoine Maurice, Christine De Veyrac e Jean-Luc Moudenc que tractaràn lors proposicions a l’entorn del desvolopament de la lenga e de la cultura del país a la Ciutat Mondina.
 
Es aital que Convergéncia Occitana, un còp de mai, expausa als elegits los enjòcs de l’occitan, n’escota publicament lors engatjaments e ne fa difusion. Cal prene en compte que las collectivitats publicas an un ròtle important de jogar, “mai que mai se prenèm en compte que 4 miègjorn-pirenencs sus 5 desiran que los poders publics intervengan en favor de l’occitan, per ne desvolopar l’ensenhament dins las escòlas, collègis e licèus”.
 
Diluns, doncas, a 18h a la Sala del Senescal de Tolosa, òm aurà lo privilègi de conéisser los engatjaments de cada candidat a las eleccions de Tolosa tocant la lenga e la cultura del país.
 
Cal confirmar l’assisténcia a l’adreiça acuelh@ost... o al telefòn: +33 (0)5 61 22 13 31.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Cantournet Montpelhièr
1.

Lèu Macarel serà a Tolosa sus la plaça publica per montrar al monde que l'occitan existís ! Un brave MERCE a Jean-Charles Valadier per son sosten e una multa a Convergéncia Occitana...

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article