Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Un trentenat de mòrts en un atac amb de cotèls dins una estacion de tren en China

Un desenat d’atacants an escotelat indiscriminadament los ciutadans que i aviá en aquel moment

33 mòrts e aperaquí 150 ferits, es lo tragic bilanç d’un atac amb de cotèls dins una estacion de tren del sud-oèst de China. Se passèt dissabte de ser a Kumming, la capitala de la província de Yunnan, quand un grop de personas vestidas amb d’unifòrmes negres escotelèron indiscriminadament las personas que i aviá dins l’estacion.
 
Segon lo govèrn chinés s’agís d’un atac terrorista d’un grop de separatistas oigors. La polícia abatèt quatre atacants (o cinc segon qualques fonts), mas se calcula que qualques autres cinc capitèron a fugir. Qualques usatgièrs del servici de messatjariá chinés Weibo asseguran que dos dels atacants èran de femnas. Pas degun a revendicat l’atac.
 
 
 
_____
Mai d’informacions:
 
BBC: “Dozens dead”' in China knife attack
CNN: Men with knives kill 28 at train station
China Daily28 dead in Kunming violence

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

antalya
1.

Lo govern chinès a bèl jòc d'encusar los Oigors. Lo govern chinès vòl que los oigors dispareguesson. Lo turkestan chinès es un enjòc magèr Rebiya Kadeer es L'incarnacion de la resistançia oigora.
Aici jos qualques ligams:
http://blogs.mediapart.fr/blog/amnesty-international/020413/chinexinjiang-rencontre-avec-rebiya-kadeer-la-force-d-un-destin
Istòria del Turkestan oriental :
http://www.uyghurcongress.org/fr/?cat=27
http://cemoti.revues.org/60
Les essais nucléaires chinois dans le lop nor et les impacts sur les populations ouigoures
http://www.uyghurcongress.org/fr/?cat=61
Lo Turkestan es 1 milion e mièg de Km²

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article