Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautPaís d'Òlmes

Omenatge a Montsegur lo 16 de març

Se remembrarà las victimas de la crosada, e tanben lo centenari del “chaple inutil” de la guèrra de 1914-1918

| Yeza
Dimenge 16 de març, a 11 oras, se debanarà al Prat dels Cremats, al pè del Castèl de Montsegur (País d’Òlmes), la commemoracion de remembre de las victimas  de la guèrra de 1209-1244, quand l’armada francesa, amb lo sosten del Vatican, envasiguèt “una partida màger d’Occitània jol pretèxt de combatre una eretgia religiosa”.
 
Organiza aquel eveniment l’associacion ciutadana foissenca Occitània e Libertat, e lo Partit de la Nacion Occitana (PNO) a fach una crida a jónher l’acte, que vòl èsser tanben una commemoracion del “centenari del chaple inutil dels combatents e fusilhats de 1914-18”.
 
Lo 16 de març de 1244, de matin, l’armada francesa cremèt 210 personas dins un grand lenhièr. Uèi, al Prat dels Cremats, i a una estèla commemorativa dedicada a aquelas victimas: “als catars, als martirs del pur amor crestian”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

théo carcassona
1.

"quand l’armada francesa, amb lo sosten del Vatican,"..... quel raccourci !!!!!

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article