Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Crimèa se declara independenta d’Ucraïna

Es lo pas prèvi del referendum de dimenge que ven, per ratificar la sortida d’Ucraïna e l’adesion a Russia

Lo conselh superior de Crimèa, lo parlament, aprovèt ièr una declaracion d’independéncia de la fins ara republica autonòma ucraïnesa. La resolucion intrèt en vigor tre que foguèt aprovada, amb lo vòte favorable de 78 dels 100 deputats, e reïtèra la volontat d’aderir a la Federacion Russa. Aquò es lo pas prèvi que las institucions de Crimèa fan per son incorporacion a Russia, que se votarà en referendum dimenge que ven, e que se prevei qu’aja un resultat clarament favorable.
 
“Crimèa, coma estat independent, s’adreiçarà a la Federacion Russa après lo referendum per prepausar l’integracion a Russia en qualitat de subjècte federat”, çò diguèt ièr un pòrtavotz parlamentari.
 
La resolucion aprovada pel parlament de Crimèa mençona lo precedent de Kosova per justificar la decision presa unilateralament. La decision “a pres en consideracion la confirmacion del tribunal internacional de l’ÒNU a respècte de Kosova, lo 22 de julhet de 2010, sul fach que la declaracion unilaterala de l’independéncia d’una part d’un estat viòla pas las nòrmas del drech internacional”.
 
Segon l’agéncia ITAR-TASS, lo tèxt ditz: “Se los residents en Crimèa vòtan per l’adesion de Crimèa e de Sebastòple a Russia coma entitat constituenta, Crimèa serà declarada una republica independenta après lo referendum. En se basant sus los resultats del referendum, Crimèa s’adreiçarà a Russia per i aderir coma entitat constituenta”. E apond que Crimèa serà un estat democratic, secular e multinacional.
 
Lo govèrn ucraïnés a declarat illegal lo referendum en Crimèa de dimenge.
 
 
 
 
_____
Editorial: Lo vespièr crimean

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc ciutat de mallorca
7.

lo corresponsal de la tv3 ha dit aneit que al referendum només podran votat oc, oc. Lo govern de Convergència no l'importa mentir per tal de defensar lo capital.

  • 0
  • 0
Claudi Balaguer (Capsot) Millars (Catalonha del Nòrd)
6.

Es la frustracion de pas aver lo temps d'èsser convidat dins l'ostalon de Ianokòvych. Pels que vòlguèssen visitar l'ostalet e las environas... http://open-ua.com/kiev_region/mezhigorie/
Smachnoho!

  • 4
  • 4
Maime Limòtges
5.

#4 Mas los Tatars son pas musulmans pertant ? ié ! filh de garça ! Crese que PP sosten l'independéncia d'un benleu futur estat musulman !

  • 10
  • 5
Terric Lausa Quilhan
4.

#1
ESPETAT DE RIRE!!!!!

L'indefugible P.P. (non pas lo Partido Popular espanhòl, l'autre, lo Don Quijote provençal), filh natural de l'inquisitor Bernard Gui e del caçaire d'arabs Charles Martel es partit en Santa Crosada.

Ja es ora de tornar alucar los lenhièrs!

http://www.youtube.com/watch?v=CbfOqiEVI94&feature=youtu.be

  • 7
  • 5
lo seten cavalier de l'apocalipsi
3.

lo repepiatge es aprovat per la mitat d'aquelei qu'an legit lo commentari 5 contra 5, e aquo fai la mitat d'aquelei que comentan

  • 5
  • 13

Escriu un comentari sus aqueste article