Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Cèrts candidats al bachelierat 2014 poiràn passar las espròvas oralas a distància

Segon un decret publicat dimars al Jornal Oficial de l’estat francés (JO)

| Mr. Theklan
Los candidats al bachelierat general, tecnologic e professional de l’estat francés, se demòran luènh d’un centre d’examen o se se pòdon pas desplaçar pr’amor d’un problèma de santat o d’andicap, e tanben los que son en preson, poiràn passar las espròvas oralas a distància. Segon un decret publicat al Jornal Oficial de l’estat francés, aqueles escolans se poiràn far examinar dirèctament per l’examinaire mercés a d’installacions audiovisualas plaçadas jol contraròtle del rectorat.
 
Per las espròvas classicas, i aurà un susvelhant designat pel cap del centre d’examen: que serà present pendent tota la durada de l’espròva e serà encargat de verificar l’indentitat del candidat, de pausar lo tèma de l’espròva e d’empedir la fraudariá. Pels candidats en preson s’autorizarà los susvelhants de la detencion a demorar pendent l’espròva. Las personas encargadas d’ajudar un andicapat o de far una assisténcia medicala, tanplan seràn autorizadas. En cas de talh de las comunicacions o de problèmas tecnics pendent l’examen, se poirà decidir d’esperlongar l’espròva o de l’interrompre e de la reportar a una nòva convocacion.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article