Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi XIII: Tolosa e Lesinhan en mièja finala del campionat

| Andrew
L’ambient es pas terrible cò dels Dracs catalans: lo president Guasch es en colèra e va faguèt saupre als jogaires. Jamal Fakir, convidat a rejónher la resèrva dels Dragonets, decidiguèt d’arrestar de jogar per l’ora. L’arrièr Webb es tanben mes en causa, coma lo contracte de Ben Pomeroy nafrat. Anderson aviá pres una partida de suspension. Çò que fa qu’es amb una formacion atal-atal que los Dracs se presentèron divendres a Saint Helens. A la sortida, la meteissa tarifa que per las partidas precedentas: 7 ensages encaissats, mas una debuta de reaccion e de revòlta amb 4 realizacions e en particular doas de l’alièr Mike Oldfield. Desfacha 40-22 e encara 0 punt al classament.
 
Dissabte a Brutus, los Dracs reçaupràn los Gigants (va caler montar un castell de primièra en fàcia) d’Huddersfield que venon de passar un 66-18 a Bradford.
 
Dissabte, en Comtat Venaicin, Avinhon e Carcassona jogavan la primièra plaça de la pola C e doncas la possibilitat de jogar lo primièr torn dels barratges a domicili. Los Bisonts ataquèron a fum e desbordèron unes carcassoneses apatics e endormits: 14-0 pels provençals a la pausa. Los Canaris tornèron metamorfosats dels vestiaris e prenguèron l’avantatge amb tres ensages (Towers, Anderson e Canet) transformats (per Gressèque) en mens d’un quart d’ora: 18-14. Avinhon tornava a nautor, campava prèp de la linha audenca, mas, a una minuta de la fin, lo centre jaune e negre Troy Savage traucava la defensa pontificala, tustava a seguir per el meteis e aprèp 90 mètres de corsa balhava la victòria a sas colors: 24-18.
 
Dins la meteissa pola, Albi a batut Lion 23-6.
 
Dins la pola B, Palau signa una bèla victòria contra los Laupards de Vilanuèva, 36-20, mas la primièra plaça demorarà als ageneses.
 
Baó va ganhar a Realmont 22-20. Dins la pola bèla, los tolzans marquèron dos ensages d’entrada a L’Agulha, 12-0, mas, al coratge, Limós capitèt de demorar dins la partida abans de plegar 40-28.
 
A Sant Estève, los Dragonets e Lesinhan jogavan una plaça de qualificacion dirècta per las mièjas finalas. Cada esquipa agèt son temps de dominacion, mas dins las darrièras minutas, amb un ensag de Farid Sid e una penalitat a la còrna de Benausse, Lesinhan arrancava l’egalitat 24-24 e la plaça per las mièjas finalas. De regretar qu’a Limós e Sant Estève los arbitres sortiguèron carton roge a unes jogaires (Mayans de Limós, Robin dels Dragonets) que contestavan las decisions. Respectar los arbitres es ça que la una lei primièra de l’espòrt!
 
Aqueste dimenge 23 de març, plaça a las mièjas finalas de la Copa de França-Lord Derby: Tolosa-Palau a Sant Estève e Carcassona-Avinhon a Lesinhan. Se Tolosa sembla lo venceire mai que probable del primièr rescontre, per contra l’oposicion novèla entre Carcassona e Avinhon es plan dobèrta per designar lo segond participant de la finala del dimenge 13 d’abril a Domèc (Carcassona).
 
Dimenge tanben, se tendrà a Carcassona lo Torneg Grégoire, lo mai important e lo mai bèl pels joves jogaires de XIII.
 
 
 
 
Alan Roch

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article