Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Cauma generala dins tot l’estat francés

| Thierry Nectoux / CGT

L’intersindicala a cridat a la mobilizacion dels trabalhadors de l’estat francés, contra l’austeritat que la demanda lo “pache de responsabilitat” europèu. La cauma afècta las escòlas, los licèus, l’SNCF e los transpòrts, entre d’autres.


Uèi se debana dins tot l’estat francés una jornada de cauma generala, en seguissent la crida a la mobilizacion dels sindicats CGT, FO, FSU e Solidaires als salariats, retirats e caumaires. Se convòca aquela cauma per dire de non al “pache de responsabilitat”.
 
Los sindicats planhon que dins lo finançament d’aquel pache, per respondre a l’exigéncia de l’Union Europèa, se farà una economia de 50 miliards d’èuros, es a dire 15% del budget de l’estat, del temps que las entrepresas recebon mai de 172 miliards d’èuros d’ajudas publicas.
 
Las organizacions sindicalas considèran que “los anoncis ligats al «pache de responsabilitat», e en particular los 50 miliards d’èuros d’economias programats, respondon a una logica d’austeritat inacceptabla qu’ataca inevitablament lo finançament dels servicis publics, la proteccion sociala”, mai que mai dins unes tempses que “los besonhs socials aumentan”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Vladimir Putin Chisinau
2.

Et on ose appeler ça "grève générale".

  • 0
  • 0
Vladimir Putin Chisinau
1.

Quelle rigolade. Je me souviens du mot de Sarkozy quand il disait que les grèves ne se remarquaient même plus. Démonstration par l'exemple.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article