Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Pau: la protèsta contra Manuel Valls es durament reprimida sul pic

La protèsta contra la vesita del ministre francés de l’interior, Manuel Valls, dimars passat a Pau (Bearn), visquèt una repression inausida. Mens de cinc minutas durèt l’acamp d’un grop de militants de Libertat e d’Accion Antifaissista, davant lo Palais Bèumont, que, dimars passat, volián exprimir lor refús de las politicas del ministre francés.
 
Tre que s’assetèron, d’agents de la polícia nacionala, e en particular de la brigada anticriminalitat (BAC), los evacuèron en lor fasent un contraròtle d’identificacion, segon d’informacions de Libertat.
 
Lo ministre vesitèt Pau per sosténer lo candidat socialista David Habib, que se presenta a las eleccions municipalas dins la capitala de Bearn.
 
Los manifestants volián reprochar al ministre francés sas politicas repressivas coma las expulsions dels ròms o la deportacion vèrs l’estat espanhòl de la militanta basca Aurore Martin.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Putin Vladimir Sebastopol
3.

#2 Per un còp que soi d'acòrdi ambe aqueles de Libertat!
Valls es una menaça per la democracia mas es çaquelà "socialista" e seguís la politica del govèrn de París. Es pas sol. Ieu vesi pas pus de diferença entre Valls e Sarkozy, entre los pretenduts socialistas e la dreta.
Sem dintrats dins un periòde on la dictatura s'amaga pas mai e es de mens en mens "doça". De Dieudonné a Libertat. Per un còp que los Antifas o autres antiracistas son pas utilisats, o fan pas coma si èran una miliça de Manuel, o se daissan pas utilisar, fa plaser.
Quora vesi nòstre govèrn, nòstre president coma fan amic-amic amb los Israëlians me fa paur perqué los del FN, en comparason, son de braves esquèrristas. Aquela politica clarament pro-sionista es de mai en mai escandalosa e sufís pas de terrorisar lo pòble e lo far calar per fòrça per que daisse de pensar.

La Republica es vertadièrament en dangièr e es pas Dieudonné M'Bala M'Bala que la menaça.

  • 0
  • 7
Pimflòid
2.

Sus la fotò que vedem 4 manifestants per 18 flics. Estó atau tà de bonas?

  • 2
  • 0
Pirolet
1.

Plaça neta! Coma lo Sarkozy! E ben! E una rason de mai de pas votar socilista a la comuna de Pau!

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article