Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaCrau

Malhana se remembra de Mistral

Dimars que ven farà cent ans de la mòrt de l’escrivan, e se debanarà una granda jornada commemorativa plena d’activitats

| Renaud Camus
Dimars que ven, serà lo centen anniversari de la mòrt de Frederic Mistral, un dels escrivans màgers de la literatura occitana. Dins aquela escasença, lo Felibritge organiza a Malhana (Crau), vila natala de l’escrivan, una granda jornada de celebracion en sa memòria.
 
Se prevei que s’i amassaràn qualques centenats de personas, quitament de milièrs, en una jornada que tre 9h30 e fins a 16h30 remembrarà l’òme que portèt un Prèmi Nobel a la lenga d’òc.
 
Mai d’informacions sus www.mistral2014.org.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

IEO-Aude Carcassona
2.

A Carcassona, un recampament se tendrà aqueste dimars 25 de març a 10 oras del matin travèrsa Frederic Mistral, jos la placa tota nòva e en occitan de la carrièra per un moment de lecturas e de cants (Lo galerian, Magali, la Copa santa) amb los escolans de la Calandreta e de las classas bilengas de Berthelot, lo grop vocal Cossí que siague (Fasètz la Lenga en Cabardés), lo Cercle occitan del país de Carcassona, l'Institut d'Estudis Occitans e totas las e totes los que voldràn marcar lor estacament a la lenga e a la cultura d'Òc.

  • 2
  • 0
David
1.

Malhana ? Es tota Occitania que se diuré remembrar de Mistrau ongan. Diuré estar son annada. Mistrau n'es pas sonqu'un gran poèta occitan, es un gran pensaire de l'Occitania modèrna, pluriala e unida, damb una identitat reflexiva e non dogmatica. Lugissètz Las Olivadas, quan Mistrau, vielh e cruishit, n'avèva pas mei rès a pérder.
Cada Occitan conscient de çon qu'es ne diu un petit a Mistrau.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article