Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’adjoncha al cònsol de Tel Aviv a vesitat l’Ostal d’Occitània

En vesita oficiala a Tolosa, l’elegida israeliana sollicitèt aquela vesita per conéisser de mai près la cultura occitana e las politicas de recuperacion de la nòstra lenga

Dimècres passat, Mehereta Baruh Ron, adjoncha al cònsol de Tel Aviv, vesitèt l’Ostal d’Occitània a Tolosa. Baruch Ron èra en desplaçament oficial a la Ciutat Mondina per participar a una ceremònia de commemoracion de las victimas dels atemptats de Mohamed Merah en 2012, a l’Escòla Ohr Hatorah. L’elegida demandèt de vesitar l’Ostal d’Occitània per conéisser de mai près la cultura occitana e las politicas de recuperacion de la lenga nòstra desvolopadas a Tolosa.
 
Aculhiguèt Baruh Ron lo president de Convergéncia Occitana, Joan-Francés Laffont, acompanhat d’Alem Surre-Garcia, poèta e intellectual especializat dins las relacions entre Occitània e l’Orient. Parlèron de donar mai de contengut a l’embessonatge entre Tel Aviv e Tolosa, en trabalhant pel melhorament de la coneissença e la difusion dels ligams culturals ancessorals entre la cultura josieva e l’occitana. Tolosa es la primièra vila que Tel Aviv fa un embessonatge amb ela.



_____
Marçal Girbau: La liga dels grands

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Terric Lausa Quilhan
1.

Lo perfil personal de Dòna Mehereta Baruh Ron serà segurament per quicòm dins lo sieu interés per la cultura occitana. Es una fallaissa, o josieva dEtiopia, una comunitat arribada recentament en Israel e que, per de motius racials, linguistics e culturals sovent son malpresats. Ela tanben es unacestrangièra del dedins.

  • 9
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article