Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Ségolène Royal exigís que lo personal del ministèri se lève quand l’uissièr anonciarà son nom

| @RoyalSegolene

Las nòrmas que Segolène Royal vòl que regiscan los burèus del Ministèri de l’Ecologia, qu’ara ela dirigís, son pas passadas inapercebudas. Lo setmanièr Le Point ne publiquèt una informacion exclusiva.


Le Point ditz que la “Dòna de Fèrre” de Peitau se desplaçarà dins los corredors del ministèri precedida d’un uissièr que l’anonciarà, de tal biais que lo personal se deurà levar a son passatge, segon las declaracions del personal de l’Hôtel de Roquelaure (“l’Ostal de Ròcalaura”) de París, ont i a la sedença ministeriala.
 
E mai, encara segon lo personal, Royal a enebit que se fume al jardin e dins la cort en sa preséncia. Vòl pas tanpauc que los membres del sieu gabinet demòren al corredor quand ela dinnarà, per “evitar de perturbacions sonòras”.
 
Le Point rapòrta tanben que Royal a mes en plaça lo “co-working”, es a dire, que pas cap de burèu deu èsser ocupat per una sola persona, en defòra del sieu. Devon èsser almens doas personas dins cada burèu. Aquela nòrma s’aplica tanben a Jean-Louis Bianco, son conselhièr especial, que deu partejar son burèu amb son encargat de mission.
 
I a tanben una darrièra règla un pauc curiosa: la ministra a reglamentat la permission de dormir dins la cabana de l’ostal particular qu’assosta los oficièrs de seguretat o los menaires de veituras. Alavetz, lo menaire de Frédéric Cuvillier, lo secretari d’estat dels transpòrts, a pas drech d’i passar la nuèch, se Cuvillier es absent de París. “Aquela interdiccion a pas gaire de sens, lo menaire de Cuvillier demòra a Boulogne… Alavetz se cal desplaçar mai quand cal anar quèrre Cuvillier a l’aeropòrt”, çò explicavan a Le Point de personal d’intendéncia de l’Hôtel de Roquelaure.
 
De totas aquelas informacions publicadas, Ségolène Royal ne desmentiguèt una: la que disiá que la ministra aviá enebit los descoletats dins son ministèri. Royal publiquèt sus son Twitter: “Desmentissi plan segur la rumor ridicula tocant l’interdiccion de descoletats dins lo ministèri”. De mai, la ministra apondiá que “la sola instruccion donada concernís la mai granda rigor dins l’utilizacion dels fonzes publics, çò que los franceses espèran de nosautres”.






Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernèst Guevara Jr. L'Avana
16.

#8 Ai encara trobada aquesta publicacion, relatada en francés aicí, http://www.legrandsoir.info/les-etats-unis-la-plus-grande-oligarchie-du-monde.html

Explica fòrça l'interès american intellectual pels trabalhs de l'economista Picketi.

Podem pescar la publicacion originala en anglés aquí : http://www.princeton.edu/~mgilens/Gilens%20homepage%20materials/Gilens%20and%20Page/Gilens%20and%20Page%202014-Testing%20Theories%203-7-14.pdf

Fa que tota aquela còlha de liberals socialistoïds se pòdn anar far tondre a l'UMP o a l'FN sens se pausar gaire questions se vòlon pas tornar a esquèrra, a de bon.

  • 2
  • 1
tonho vilamos
15.

Prumer caleria contrastar que tota era nova ei vertath.
Se ei atau coma explique aguesta Segolene a menos vergonha que un gat en ua matan¢a

  • 2
  • 0
Pimflòid Tòquio
14.

#4 B'as rason! ... Aqueste jornal que poderé estar plan mei bon!....

.... ....

N'avès pas decidit de deishar de roganhar e de tornar har articles, tu, a un moment dat? ;-)

  • 4
  • 1
Ernèst Guevara Jr. L'Avana
13.

#12 Jig,, te cal rassegurar ton Diu, mòrt o viu ! Existís una requista entrevista en francés del Wilkinson dins lo periodic Fakir actualament e ventda. http://www.fakirpresse.info/

  • 4
  • 0
Jig Mimbasta
12.

#10 Diu vivant que costa 1 600 dòlars… Lo govèrn a pas de qué se'u pagar ! Qu'èm en crisi !

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article