Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Manjar una banana contra lo racisme

Dimenge passat, al segond temps de la partida de fotbòl entre Vila Real e l’FC Barcelona, al moment que lo jogaire barcelonista èra a butar un cornèr, li lancèron una banana. Lo jogaire respondèt a aquel gèst racista en prenent la banana e en la manjant, abans de contunhar la partida.
 
Qualques oras puèi, son companh d’esquipa Neymar publiquèt sus Twitter una fòto d’el e de son enfant en manjant una banana, ont disián “totes sèm egals, totes sèm de monards. Racisme non!!!!!”
 
Mantas personas de tot lo Mond an seguit aquel gèst antiracista; d’esportius e quitament de presentaires de television an publicat de fòtos, de vidèos e son apareguts dins lors programas de television en manjant una banana.
 
L’hashtag #TodosSomosMacacos (en portugués, totes sèm de monards) es vengut subjècte de mòda sus Twitter. S’es fach quitament de camisetas que dison en anglés “manja una banana contra lo racisme”. 
 




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pimflòid
1.

Qu'ei amusanta la videò : que passan l'imatge tres còps, au ralentit e en plan gròs com si èra ua performància esportiva de las tarriblas.

E credetz que los racistas arrefusan de minjar bananas???

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article