Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Lo Tribunal Constitucional de Tailàndia a destituit la primièra ministra del país

| World Economic Forum
Lo Tribunal Constitucional de Tailàndia destituiguèt, ièr dimècres, la primièra ministra del país, Yinglak Chinnawat (Yingluck Shinawatra). En una session de la nauta cort que se retransmetèt en dirècte per la television tailandesa, lo president del tribunal anoncièt que se considerava Yinglak Chinnawat colpabla d’abús de poder e qu’en consequéncia podiá pas pus contunhar coma primièra ministra.
 
Lo tribunal considèra que la presidenta agiguèt contra la constitucion tailandesa quand ela decidiguèt de remplaçar lo secretari general del Conselh de la Seguretat Nacionala, Thawil Pilensri, en 2011, pr’amor que prenguèt aquela mesura per favorir la promocion de parents al govèrn.
 
Amb aquela decision s’aprigondís en Tailàndia la grèva crisi politica que viu lo país e qu’a ja provocat 25 mòrts dins las susmautas pendent las mobilizacions de l’oposicion, qu’exigissiá la demission de la primièra ministra.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

antalya
1.

Se podia èsser distituit hollande atanben saria plan !

  • 1
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article