Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An trobat lo pilòt de l’avion desaparegut de Rasés

L’an trobat ferit dins los Pirenèus de Catalonha

Avion motoplanador del tipe Silent 2
Avion motoplanador del tipe Silent 2 | Jelle Vandebeeck
An trobat lo pilòt de l’avion que diluns passat desapareguèt après s’enaurar de Puègverd (Rasés). S’agís de Bernard Mengin, un sexagenari de Ventenac de Cabardés, qu’a passat tres jorns penjat dins un arbre fins que lo trobèron los servicis de salvament de l’armada espanhòla, dijòus a 13h30, en los Pirenèus de Catalonha, près d’Andòrra. Los militars espanhòls lo cercavan pel costat sud dels Pirinèus mentre que l’armada francesa o fasiá de l’autre costat. Ferit al nivèl del torax, es estat menat a l’espital de Lhèida.
 
Mengin desapareguèt quand subrevolava Lengadòc amb un avion motoplanador del tipe Silent 2, per un vòl de léser. Abituat a aqueste tipe de vòls, l’òme comptava de profechar dels corrents de vent per subrevolar los Pirenèus.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
2.

Sòrt que se'n es plan tirat!

  • 2
  • 0
Alí Verd Bram
1.

Atencion : Puègverd non es en Rasés, mas en Quercòrb.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article