Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaLanas e LabritMarsan

Lanas Petitas: s’es escrancada la teulissa d’un centre comercial flame nòu

| @SO_Landes
La teulissa d’un centre comercial flame nòu a Sant Pèir deu Mont, près del Mont de Marsan, s’es escrancada. Se passèt la nuèch de dijòus a divendres a l’entorn de 2h30 sens far cap de victima, segon çò que rapòrta Sud-Ouest, que remarca que s’apelèt pas los pompièrs.
 
La zòna tocada, d’aperaquí 1000 mètres cairats, es la del costat oèst de la galariá comerciala principala e aculhís l’ipermercat Leclerc. Seriá dins la copola principala que la carcassa metallica auriá cedit, per una rason encara desconeguda.
 
Lo director de l’ipermercat Leclerc e portaire d’aqueste projècte comercial, Bernard Bornancin, anèt sus plaça còp sec per i coordenar una cellula de crisi. I anèron tanben d’expèrts per determinar las causas de l’accident. Los acompanhava lo director del gabinet del prefècte e lo cònsol de la vila.
 
“Lo sol solatjament, ei qu’ei solament materiau. Degun non ei estat herit e fin finala las repercussions seràn sonque economicas”, çò indiquèt Bornancin que tanben soslinhèt “qu’avèm coratge e qu’ac vam tot har entà comprene çò que s’ei passat e poder reobrir plan lèu”.
 
Aquel centre comercial es plaçat sus lo periferic del Mont de Marsan e es lo mai grand de las Lanas de Gasconha. Conten 85 botigas e un ipermercat Leclerc sus 4000 mètres cairats. L’inaugurèron en granda pompa dimècres de matin e per aquesta dimenjada èran previstas mai d’una animacion. 



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

E òc! I a mai qu'en Bangladesh que fan de construccions de farlabica. Quand de material auran esparnaht o panat? E aquò per que Leclerc pòsca vendre mens car?

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article