Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís Marselhés

Marselha: sequestrat e torturat a l’ostal

| La Provence
Un fustièr de 54 ans de Marselha foguèt sequestrat e torturat a son ostal, après aver publicat un anonci per vendre una comòda sus un sit Internet d’anoncis gratuits, segon d’informacions de La Provence.
 
Lo fustièr recebèt lo messatge d’un òme interessat per l’ofèrta, mas arribèron al rendètz-vos, dimècres passat de ser, quatre òmes armats e mascats, qu’intrèron dins l’ostal del fustièr, l’estaquèron sus una cadièra e lo torturèron en li rompent la tíbia amb un tisonièr. A la fin, los malfactors s’emportèron un butin magre: un ponhat d’èuros e qualques pèças de colleccion.
 
Quand los lairons partiguèron, la victima capitèt d’alertar los secorses que lo menèron a l’espital en estat de chòc. E mai se son estat de santat es seriós, a ja capitat de liurar qualques elements als enquestaires de la polícia judiciària.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

pjm pjm
3.

#2 maissantària gratuita ? o espiar critic ?
si se pòden pas criticar los articles, vedi pas l'interest de daubrir los comentaris. 

e desolat, me pòdi pas acontentar d'un textòt de 5 frasas, mieitat copiat de La Provence (la classa, non, com hont jornalistica ?) per parlar d'una hèita sordida que n'interessa pas digun, o lavetz per espaurugar la poblacion e los hèser créder ad aqueth miti dangeirós de l'insecuritat. per contre, çò que m'agrada, es la fòto qu'acompanha l'"article" : vedem l'implicacion deu jornaliste, au mensh. es dadà, un chic. 

  • 1
  • 0
Joffrey Baratheon King's Landing
2.

#1

Ha, un pauc de maissantariá gratuita dins leis comentaris! Mancava pas mai qu'aquò.

  • 6
  • 0
pjm pjm
1.

ha, un chic de fait divers per completar la linha editoriala deu jornau... mancava pas mei qu'aquò !

  • 0
  • 9

Escriu un comentari sus aqueste article