Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La BCE a rebaissat las taxas d’interès a un minim istoric

Fins a 0,15%. A plaçat fins a –0,1% las taxas pels depauses a Francfòrt per obligar las bancas de far circular d’argent dins l’economia reala

La Banca Centrala Europèa (BCE) decidiguèt dijòus passat de rebaissar las taxas d’interès a un nòu minim istoric de 0,15%. L’organisme presidit per Mario Draghi a complit las expectativas e a retalhat de dètz decimalas las taxas per ensajar de reconduire l’inflacion e motivar la creissença economica. Las taxas èran al minim istoric de 0,25% dempuèi novembre d’arunan. Al delà de la rebaissa de las taxas convencionalas, la BCE a plaçat a –0,1% las taxas pels depauses de las bancas a Francfòrt, en las botant aital en negatiu, en una decision istorica que las forçarà a far circular mai d’argent dins l’economia reala.
 
La decision del conselh de govèrn de la Banca Centrala Europèa d’abaissar las taxas d’interès a un nòu minim istoric de 0,15% s’explica, principalament, perque l’inflacion los chepica. A 0,7%, l’inflacion se plaça a de nivèls plan en dejós de l’objectiu fixat per l’organisme, qu’es de 2%.
 
Un dels grands estonaments es estat la decision de la BCE de plaçar las taxas d’interès dels depauses a Francfòrt en negatiu. Pel primièr còp, en luòc de far pagar d’interèsses, las bancas auràn de pagar se vòlon daissar lors depauses dins la BCE. 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lutz
3.

#2 Es tot vist : moneda forçada de sortir > marrits investiments > bula venenta. Draghi a signat per una novèla crisi… 

  • 0
  • 0
jfrieux tolosa
2.

La BCE impausa de taxes d'interesses negatius pels depausses de las bancas, pr'amor que vòl pas que l'argent distribüit tornèsse dins los seus comptes, e puslèu anèsse dins l'economia.
Can véser çò qu'aquò balhara..

  • 2
  • 0
Lutz
1.

Pas pron d'inflacion (comprene : creissença dels prèses), risc de deflacion (baissa dels prèses)… macarèl, es tròp òrre ! Lèu, lèu, de moneda ! Quina còla de drogats… 

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article