Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

An manifestat a Tolosa per l’abolicion dels tuadors

Mai d’un centenat de personas manifestèron dissabte passat a Tolosa per l’abolicion dels tuadors d’animals e per un cambiament dins las abiduds e l’indústria de l’alimentacion.
 
Los manifestants marchèron dels ancians tuadors de la Ciutat Mondina, ara transformats en musèu, fins al Capitòli, en cridar per la libertat dels animals, contra l’elevatge e contra los tuadors, mentre qu’escampavan de sang fals sul quitran e qu’una veitura de sonorizacion difondiá de crits d’agonia de qualques animals enregistrats dins de tuadors. La protèsta s’acabèt amb una taulejada vegana.
 
Pendent la manifestacion distribuiguèron de tractes estampats en occitan.
 
La manifestacion en Occitània inaugurava una seguida de manifestacions animalistas per tot lo Mond. Aqueste dissabte que ven seguiràn las manifestacions a Londres, París, Toronto, Los Angeles, Montréal de Quebèc,  Sydney e Kassel (en Alemanha). A Bèrna manifestaràn lo 12 de julhet. 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mr Realista
1.

Aquesta fotò es una pròva que que lo regime vegetarian es pas bon per totes : Rambò, dempuèi que n'es, a magrit!

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article