Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An trobat un messatge de secors cosut dins un vestit de Primark

Rebecca Gallagher es una femna galesa de 25 ans que trobèt un messatge dins un vestit que veniá de crompar, per mens de 10 liuras, dins una botiga de la cadena Primark al sud del País de Galas, segon çò qu’a raportat lo jornal South Wales Evening Post. Lo messatge disiá “Forced to work exhausting hours” (“Forçat de trabalhar pendent d’oras extenuantas”), e se trobava cosut al costat de l’etiqueta del vestit.
 
Segon çò qu’explica Gallagher dins aquel jornal galés, ela a ensajat de rendre compte del fach a la societat Primark, que totjorn l’an tenguda al telefòn en espèra fins qu’a racrocat l’aparelh. A l’ora d’ara a pas recebut cap d’explicacion. Mas Primark a raportat a la redaccion del jornal galés qu’an demandat que torne lo vestit per investigar l’afar.
 
Coma ben o soslinha lo jornal portugués Sol, que tanben rapòrta aquel afar, una de las entrepresas que fabricava de vestits per Primark èra dins la bastissa de Bangladèsh que s’escranquèt en abril de 2013, en provocant la mòrt de 1100 personas. Primark es una societat del Reialme Unit coneguda per vendre de vestits a de prèses fòrça basses.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jig Mimbasta
1.

Encapit, los repotegaires professionaus ? Se no'vs va pas de'vs crebar lo tafanari per un SMIC (acronim mei anar mei arrecader), sapiatz qu'enlòc mei ja hèn lo doble d'òras per lo quart de la vòsta paga. Qu'ei la mondializacion astruga. Alavetz, machatz e caratz-ve*.
(* Opcionaument, que podetz entonar cantas tà la glòria de la libra-enterpresa.)

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article