Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La bandièra bèlga es de l’envèrs dempuèi 183 ans

En genièr de 1831 se virèt per soslinhar las diferéncias amb los Païses Basses

L’article 193 de la constitucion bèlga ditz que la bandièra de l’estat adòpta las colors roge, jaune e negre, dispausadas orizontalament. Mas en genièr de 1831, se decidiguèt que caliá soslinhar las diferéncias amb los Païses Basses e se virèt la bandièra per que las franjas de color demorèsson verticalas.
 
Aquò o explica l’expèrt en drech constitucional Jogchum Vrielink al jornal Le Vif, ont apond qu’al meteis moment, per de rasons eraudicas, se decidiguèt tanben de fixar la color mai escura près del pal.
 
Segon Vrielink, Belgica es lo sol país que sa bandièra seguís pas literalament l’òrdre de las colors e la disposicion que s’indica dins la constitucion.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Parisenquit Nòva Iòrc- Serre Che
2.

Es una galejaa aquela info ? ;-)

  • 0
  • 0
Joan Francés Blanc
1.

Òsca per aqueste article de vexilologia dins un jornal generalista occitan. Es çò meteis per la bandièra de la Republica francesa, qu'èra a l'origina amb lo roge a l'esquèrra.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article