Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’Ofici Public per la Lenga Occitana es en marcha

Aquel organisme public definirà la politica publica l’occitan e farà trabalhar amassa de collectivitats e d’operators sul terren

| Garuna bor-bor
Se crearà l’Ofici Public de la Lenga Occitana (ÒPLO), un organisme public qu’aurà la tòca de definir una politica publica en favor de l’occitan. Lo conselh regional d’Aquitània o aprovèt diluns passat, segon çò que raportèt lo conselhièr regional d’Aquitània Dàvid Grosclaude, e aquesta dimenjada o apròva la region de Miègjorn-Pirenèus. Dimars passat, La Setmana ne publicava un article ont disiá qu’aquel esplech “permetr[iá] de menar una vertadièra politica publica per l’occitan a l’escala de mai d’un territòri”. De fach, La Setmana, que compara l’ÒPLO amb los oficis ja existents al Bascoat e en Bretanha, ditz que la tòca del nòu organisme serà de far trabalhar amassa de collectivitats e d’operators sul terren.
 
“Qu’ei un eveniment istoric per la lenga occitana pr’amor qu’ei lo prumèr còp qu’un organisme public aurà per mira prumèra de definir ua politica lingüistica publica”, çò afirma Grosclaude dins son comunicat, en apondent: “l’ÒPLO que serà un interlocutor a disposicion de tots los qui auràn per volontat d’ajudar lo desvolopament de la lenga e de la soa preséncia en la societat”.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Escriu un comentari sus aqueste article