Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo Senat repòrta sine die lo debat de la reforma territoriala

| Jackintosh
Se repòrta sine die l’examen del polemic projècte de lei de reforma territoriala de l’estat francés, que deviá començar al Senat dimars que ven. Qualques grops (UMP, RDSE e CRC) an reclamat una sasina del Conselh Constitucional de l’estudi d’impacte qu’acompanha lo tèxt.
 
S’agís d’una revirada de las bonas pel govèrn francés, que segon lo primièr ministre, Manuel Valls, farà tot per que lo tèxt “siá examinat aqueste estiu” e “en tot cas adoptat” abans la fin de 2014. Al delà, Valls acusa l’oposicion de “pèrdre de temps”.
 
Lo Conselh Constitucional francés a uèch jorns per se prononciar sus la validitat de l’estudi d’impacte qu’acompanha lo projècte de lei, e que lo contèstan una partida dels senators.
 
Aquel projècte de reforma territoriala prepausa de recentralizar França en reduire las regions de l’estat de 22 a 14, e de reportar las eleccions regionalas e departamentalas a la tardor de 2015. Amb aquela propòsta, solament doas regions occitanas se mantendràn coma ara: Provença-Alps-Còsta d’Azur e Aquitània. Miègjorn-Pirenèus se fusionariá amb Lengadòc-Rosselhon, Lemosin se fusionariá amb lo Centre de França e Peitau-Charantas, Auvèrnhe se fusionariá amb Ròse-Alps. La propòsta a generat de malcontentaments pertot, quitament lo Felibritge s’es posicionat contra.
 
 
 
 
_____
Libération: Le Sénat reporte le débat sur la réforme territoriale sine die

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Joan Marc
1.

Es pas lo primièr d'abril !!!!

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article