Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Malhòrca: de fellacions per ganhar de bevenda a volontat

“Mamading in shagaluf”

Magaluf es la zòna toristica de plaja de la comuna de Calvià, a l’isla de Malhòrca. Cada estiu de milierats de joves toristas venguts del Reialme Unit, i venon passar sas vacanças.
 
Semblariá un vilatge toristic normal, solament Magaluf a un chafre: shagaluf. Shag vòl dire bicar en anglés. Magaluf foguèt chafrat aital, i a d’annadas d’aquò, per çò qu’es una destinacion toristica plan populara demest los britanics que cèrcan de sèxe ocasional pendent las vacanças.
 
La vila, coma l’illa, es puslèu conservatritz, la pròva es que Calvià es bailejada per de cònsols del Partit Popular dempuèi 2003. Totun, aquel sèxe ocasional fa partida de l’ofèrta toristica.
 
Dins aquela ofèrta toristica qualque entrepreneire del parçan s’inventèt un concors: lo “mamading”.
 
Lo “mamading”, (“chucading”, en occitanglish), es un concors que convida las femnas a far lo maximun nombre de fellacions al maximum nombre d’òmes en un minimum de temps. La ganhaira d’aquel concors aurà ganhat de bevenda a volontat (vin escumós de dobtosa qualitat) pendent totas sas vacanças en una discotèca de la zòna.
 
Lo “mamading” nasquèt pas ièr. Mas es uèi que cor per WhatsApp, que de WhatsApp es passat a un jornal, e qualqu’un decidirà qu’aquò passa l’òsca.
 
La coalicion MÉS per Mallorca (la fusion entre Iniciativa d’esquèrra e Los Verds de Malhòrca e l’integracion d’Esquèrras per Malhòrca) es estat lo primièr grop politic a reagir a la primièra informacion apareguda en un jornal: un article amb vidèo dins Mallorca Diario. MÉS considèra qu’aqueles concorses “a mai d’illegals an pas res a veire amb lo torisme de qualitat e òc amb una manièra irresponsabla e pauc sanitosa de considerar e gausir del léser, qu’a mai, degrada especialament las femnas”.
 
 
 
 
Manèl Zabala
 

 
_____
Vaquí lo vidèo amb aquelas “chucading”clarament incompletas.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pascau
11.

#6 Muaha hah hah ha!! ... Que serà tostemps miélher que suu videò on la gojata hè a penas dus anar-tornar sus cada tipe abans de passar a un aute !

"que ren non òt dire", qué vòu díser se te plai? Desolat mes ne compreni pas.

#9 Ne volèvi pas forçadament díser qu'ei plan d'estar actiu e maishant d'estar passiu. Que'm disèvi sustot que los comentaris qui legèvi èran hèra trencats e qu'i volèvi aportar nuanças...

Çò qui'm trucava mei que mei en léger tot aquò qu'ei que lo monde qui condamnan aquò me semblavan condamnar lo fèit qu'ua hemna chuquèsse hèra d'òmis, tot simplament. N'ei pas clar dens los articles çò qui los grops feministas d'esquèrra tròban "degradant".

  • 2
  • 0
Pirolet
10.

Cal veire tanben las viradas d'estudiants estatsunians a Mexic. Levat lo problema de santat publica, per la resta del torisme, de tot biais una part bèla es de chucading light, mamading mental o coma vos agrade. "Comedura de coco", coma dison en Espanha, pel consum bèstia.

  • 3
  • 0
Gerard Joan Barceló Pèiralata
9.

Aqueste debat sus la passivitat o non me fa pensar a la mentalitat masclista romana: per eles, lo "vir", l'òme digne d'aquel nom, deviá tostemps èsser actiu dins sa sexualitat. Condemnavan pas las relacions omosexualas, per tant que lo "dominus" (mèstre de l'ostal) impausèsse una sodomia passiva a son esclau, per exemple. Se presava pas tanpauc la fellacion, qu'implica que la persona que chuca aja un ròtle actiu, mas l'irrumacion, valent a dire que la persona chucada aviá d'èsser activa dins la boca del chucaire.

  • 4
  • 0
Alai
8.

#7 La dominacion aquí es dins lo fach de chucar per ganhar quicòm, coma d'asard determinat per los òmes, pas simplament de chucar, a mon vejaire.

  • 3
  • 0
Pascau
7.

#6 ... ... ... Qu'i èi drin pensat despuish ger, qu'èi espiat lo videò tot lèd e mau filmat, e si, ara que vèi quauques problèmas dens tot aquò.

Purmèr, shucar tant de tipes qui ne coneishes mème pas shens capòta, qu'ei riscat au nivèu de las MST... Mes la capòta, per la felacion, hmm... autant vau de har auta-causa.

En segond, que pensi qu'avetz rason sus un punt : un òmi qui demanda a ua hemna de chucar autes òmis en escambi d'ua favor economica que's plaça dens ua situacion de dominacion economica.

Mes après lo sol fèit de chucar n'ei pas forçadament un acte de somission : l@ qui shuca qu'ei l@ qui a la part activa e qui decida de si's va passar e quin. Lo qui's hè chucar qu'ei passiu, quand semblaré en posicion de dominacion si ei de pè davant ua persona de jolhs.

Mes si lo chucat ei cochat e l@ qui chuca dessús eth, e i a enquèra dominacion? Ei tostemps "degradant" e "vexatòri"?

E si's passava dens un bar gay entre òmis, qué'n pensaretz?

Après que i a lo problèma de l'invasion toristica, favorisada tanben per ua dominacion econimica. Mes aqueste que's pausa parièr quand los toristas ne hèn pas que se tiéner per la man potonejà's sus las gautas.

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article