Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

Tolosa es classificada ciutat gay-friendly d’Occitània numèro 1

Las comunautats LGBT an conegut doas annadas de militantisme intens de per la votacion de la lei del maridatge per totes. Dins aqueste contèxte d’aprèp batalha, lo magazine gay Têtu fa paréisser dins son numèro del mes de junh lo palmarés de las vilas gay-friendly de l’estat francés. Aquesta classificacion s’apuèja sus un ensemble de cinc critèris pensats atentivament:
 
— Las politicas publicas en matèria d’egalitat e contra las discriminacions
— Lo dinamisme de las associacions
— La preséncia de lòcs de sortida
— L’ofèrta culturala LGBT
— Lo “benestar” ressentit, estudiat pel biais d’una enquèsta Internet.
 
Apareis d’aqueste estudi que Tolosa ongan es la primièra ciutat gay-friendly d’Occitània. Aquò es degut a d’elements publics importants coma la dubertura d’un centre associatiu LGBT flame nòu, l’existéncia d’un festenal de cinèma Des images aux mots, una activitat associativa intensa (amb per exemple una campanha de sensibilizacion contra l’omofobia dins lo mitan escolar). En mièja tinta son los lòcs de sociabilitat e l’abséncia de formacion antiomofòba cap als personals comunals. Lo nòu conse UMP Jean-Luc Moudenc, malgrat qu’anèsse desfilar a la Manif pour tous, s’es engatjat a contunhar la politica de l’anciana municipalitat PS.
 
Montpelhièr, que foguèt en 2012 a la primièra plaça de la vilas gay-friendly de tot l’estat francés, sembla d’èsser dintrat dins un periòde de dobtes, essencialament degut a unas garrolhas dins la gestion associativa e a una abséncia d’eveniments culturals LGBT. Campa desenant aprèp Tolosa dins aquesta classificacion.
 
 
 
 
Terric Lausa

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

ivan
1.

quina vergonya

  • 0
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article