Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Vint mòrts e 160 ferits en un accident del mètro de Moscòu

An desralhat quatre vagons d’un convòi

| Maksim Pushkin
Lo desralhatge de quatre vagons d’un convòi del mètro de Moscòu, ièr de matin, causèt un vintenat de mòrts e 160 ferits, que 50 son en estat grèu, segon çò que raportèt lo departament de la santat de la capitala russa. Los servicis d’emergéncia deguèron evacuar de centenats de passatgièrs que demoravan blocats. L’accident se passèt entre las estacions de Slavianskii Bulvar e Park Pobedy, a l’èst de la vila.
 
Segon los servicis d’emergéncia, l’accident se seriá passat en seguida d’una casuda subta de la tension electrica, que provoquèt una error sul sistèma de senhalizacion.
 
S’agís de l’accident mai grèu del mètro de Moscòu dels darrièrs dos ans. Lo 5 de junh de 2012, i aguèt un incendi entre las estacions centralas de Biblïoteka Lenina e Okhotnyi Riad, que calguèt evacuar aperaquí 5000 viatjaires.
 
Vaquí un vidèo enregistrat qualques minutas après l’accident:


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article