Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Atac faissista de la Pòrta dels Païses Catalans

An pintat en letras rojas: “Infames separatistas, vos agrada de cremar de bandièras francesas. FN”
An pintat en letras rojas: “Infames separatistas, vos agrada de cremar de bandièras francesas. FN”
Non luènh d’Occitània, a Salsas, vila que marca lo començament nòrd de l’espaci nacional catalan, la Pòrta dels Païses Catalans es estada atacada per de militants probable faissistas e cossí que siá catalanofòbs.
 
A aquel monument, òbra de l’escultor Emili Armengol inaugurada en 2003, cabon una escultura massissa que representa las quatre barras catalanas e una granda bandièra de Catalonha. An serrat lo pal de la bandièra per la levar e an pintat en letras rojas: “Infâmes séparatistes, vous aimez brûler des drapeaux français. FN” (“Infames separatistas, vos agrada de cremar de bandièras francesas. FN”)
 
Brice Lafontaine, president d’Unitat Catalana, a demandat a Louis Aliot, lo cap de l’FN a Perpinhan, de condemnar aquela agression. 



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Jordi Colomer Camarasa Girona
7.

N'ei pas faissisme. Qu'ei racisme anticatalan, imperialisme francés.

  • 3
  • 0
Asenàs
6.

#5 Mercé.

  • 1
  • 0
Òlo Pujòlo
5.

#4 Que l'an ressat o ressegat. En francés scié

  • 4
  • 0
Asenàs
4.

"An serrat lo pal de la bandièra per la levar" De qué vòl dire ?

  • 4
  • 1
Gerard Joan Barceló Pèiralata
3.

#2

Mercé per ton comentari, Damian, que me permet, coma umil autor d'aqueste articlet, de precisar mon ponch de vista.

Es d'efièch pauc probable que Benito Mussolini siá l'autor de l'atemptat. Totun, l'ultranacionalisme (culte de la bandièra estatala), l'asirança de l'alteritat (la cultura catalana), la violéncia (pal serrat, bandièra levada, pintura en letras rojas) e la propaganda fondada sus la messòrga (ieu coneissi pas de catalanistas que cremen de bandièras francesas) son de caracteristicas incontestablas del faissisme qu'inspira encara l'extrèma drecha.

Es verai tanben que l'extrèma drecha refusa de se far apelar d'extrèma drecha, mas totòm aurà comprés que fa partida d'una guèrra ideologica que sa tòca es la banalizacion de sas idèas.

  • 9
  • 5

Escriu un comentari sus aqueste article