Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Embarg de Russia als produches agricòlas: l’UE ajudarà amb 125 milions d’èuros

| Eric Hunt
Los agricultors afectats per l’embarg de Russia a fòrça produches agricòlas seràn lèu compensats per l’Union Europèa. La Comission ven d’anonciar una ajuda de 125 milions d’èuros per retirar de frucha e de legum e los distribuir gratuitament. Dins aquel sens, lo comissari europèu de l’agricultura, Dacian Ciolos, a dich qu’aquela “mesura d’emergéncia” serà lèu-lèu activada jos l’empara de la Politica Agricòla Comuna.
 
La mesura serà retroactiva, s’aplicarà dusca a la fin de novembre e i poiràn accedir totes los agricultors. Se farà sens repercutir suls prèses. Se tracta de retirar del mercat los produches agricòlas afectats per l’embarg rus per fin de los distribuir gratuitament, en tot compensar los agricultors.
 
Lo mercat orticòla e fruchièr occitan se tròba en plena sason e i a pas d’opcions de magazinatge per la majoritat dels produches, nimai de temps per cercar de mercats alternatius.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article