Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaAgenésNaut Agenés

EOE: l’escoleta a vesitat La Cepeda

Aqueste matin sèm partits en autocar a La Cepeda per vesitar lo Musèu de l’Avelana.
 
Es una bòria qu’a un espaci musèu ont avèm descobèrt fòrça causas sus aquel frut e sa cultura.
 
La proprietària que nos a guidat nos a fait tastar qualques especialitats: crèma al chocolat amb avelanas, avelanas secadas, bonbons e autras produccions sieunas: un delici!
 
Après un pica-nica a costat de la bòria, avèm caminat mièja ora per anar al bòrd del Lac del Salabèrt. Es una restanca artificiala retenent d’aiga e creada en 1994. Dins aquel luòc protegit, avèm pogut legir de panèls explicatius sus la fauna e la flòra (qualques unes son revirats en occitan); puèi sul terren avèm observat los rits, d’arbres, de flors. Un endreit mai que polit.
 
Fin finala la jornada es passada lèu. Deman de ser, se debanarà la serada dels estagiaris e doncas nos caldrà repetir la jornada tota la peçòta per èsser prèstes.
 
 
 
 
Los enfants de l’escoleta

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Escolan Vilanuèva
2.

Lo solelh a rendètz-vos amb la luna mas la luna es pas aquí e lo solelh l'espèra.

  • 17
  • 0
Cristian FORMENT AGEN
1.

"(...) e urosament qu'avèm pas trabucat la Rosina de Pèira que nos auriá parlat francés malgrat nòstra brava insisténcia per far petar la nòstra lenga."
Bona continuacion.

  • 5
  • 8

Escriu un comentari sus aqueste article