Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Crisi de govèrn dins l’estat francés: Valls presenta la demission de tot l’executiu

Lo president François Hollande l’a encargat de ne constituir un de nòu

Après una amassada d’una ora amb lo president François Hollande, lo primièr ministre francés, Manuel Valls, li presentèt ièr de matin la demission de tot lo sieu govèrn. En seguida, lo cap de l’estat demandèt al quite Valls de “constituir una còla en coeréncia amb las orientacions qu’el meteis a definit pel país”. Darrièr aquela crisi i a las fòrtas discordanças intèrnas a prepaus de la politica d’austeritat començada per Valls.
 
La composicion del nòu govèrn s’anonciarà uèi dimars.
 
La demission en blòc arriba après las criticas publicas contra la politica economica, lançadas sustot pel ministre de l’economia, Arnaud Montebourg, e lo de l’educacion, Benoît Hamon. De fach, dins un discors a la Fèsta de la Ròsa de dimenge passat, lo responsable de l’economia assegurèt qu’aviá demandat a François Hollande e Manuel Valls una “granda inflexion” en la politica economica, centrada sus l’austeritat. Montebourg indiquèt que, “pr’amor de la gravitat de la situacion economica”, sa responsabilitat coma ministre èra de prepausar de solucions alternativas. Las diferéncias entre Montebourg e Valls, sembla que, fin finala, an fach tombar tot lo govèrn en blòc.
 
Amb aquela decision, Valls voldriá tanben ensajar d’arrestar la casuda en picat de sa popularitat dempuèi que venguèt primièr ministre, lo 31 de març passat. En mens de sièis meses, sonque un 36% dels franceses n’apròvan la gestion, segon un sondatge de l’IFÒP publicat per Le Journal du Dimanche



Las criticas de Montebourg a Valls sus Twitter



Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernest Guevara Jr. L'Avana
1.

A las primàrias del PS francés per las presidencialas, Montebourg aviá fait a l'entorn de 17%, mentre que lo Valls faguèt a l'entorn de 5%. Tant val dire que lo president actual a enganat totes sos electors en se fasent passar per socialista. Sosten la dictatura financiària internacionala e se fotent ben pro de çò que ne pensan los pòbles de l'estat francés. I a pas mai de democracia. E basta…

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article