Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Salmond, clar ganhaire del debat subre l’independéncia d’Escòcia a la BBC

Las enquèstas afirman que lo lidèr independentista escocés a convencut fòrça mai qu’Alistair Darling

Alex Salmond es estat lo ganhaire del debat que la BBC a fach diluns de ser subre l’independéncia d’Escòcia e que s’es vist en tot lo Reialme Unit. Segon lo jornal The Guardian, un 71% dels telespectators respondèron a una enquèsta del quotidian en afirmant que Salmond o aviá fach melhor e qu’aviá mostrat de melhors arguments que lo cap de la campanha del non Alistair Darling. 

Fa tres setmanas, lo primièr ministre escocés, Alex Salmond (Partit Nacional Escocés), e Alistair Darling, la cara visibla de la campanha unionista “Better Together” (Melhor Ensems), ja faguèron un debat televisat a la cadena escocesa STV subre l’oportunitat o non de l’independéncia d’Escòcia. Diluns la BBC èra encargada de difusar un debat en dirècte entre aqueles dos meteisses rivals.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article