Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Ucraïna afirma que de tropas russas combaton dins lo sieu país

Russia nega l’acusacion mentre que l’OTAN e l’ÒNU convòcan de reünions

La tension a aumentat de manièra notabla en Ucraïna, sustot dempuèi dijòus. Lo govèrn ucraïnés a acusat oficialament Russia d’aver envasit lo país, acusacion que lo Cremlin qualifica de “fantasiosa”. L’OTAN a fach publicas qualques fotografias de convòis militars russes qu’afirma qu’opèran en Ucraïna e a demandat de far una reünion urgenta. Tanben a ordenat de manòbras militaras als estats baltics amb la participacion de tropas estatsunidencas. Ucraïna a restablit fa pauques jorns lo servici militar obligatòri.

Dementre, lo president de la Duma russa a negat aquela acusacion en disent que nonmàs vòl implicar los estats europèus e l’OTAN. Lo govèrn rus a reconegut que i a una concentracion inabituala de tropas russas de l’autre costat de la frontièra, mas a dich que totes los païses farián çò meteis se tenguèsson un conflicte armat a pauques quilomètres de lor territòri.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article