Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De milions de sautarèlas an ocupat la capitala de Madagascar

Fa cinc ans que lo país viu de plagas devastadoiras

Dempuèi fa cinc ans, la region de la capitala de Madagascar, Antananarivo, es ocupada periodicament per d’immenses eissams de sautarèlas gigantas. La darrièra se passèt la setmana passada, quand de milions d’aqueles insèctes ocupèron la vila amb las consecutivas molèstias a la populacion. A delà, aquelas las plagas de la còsta sud-orientala de Madagascar desvatan normalament los coitius e agravan la situacion alimentària de l’illa.
 
L’agéncia de l’alimentacion de las Nacions Unidas calcula que la plaga actuala de sautarèlas en Madagascar menaça l’alimentacion de tretze milions de personas, que la granda majoritat dependon de l’agricultura. 






Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Se i aviá pasque las sautarèlas a Madagasykara! Malurosament es pas çò pièger dins aquel país. Lo grand Charles diguèt que "Madagascar es un país d'avenidor e lo demorarà". Sembla efectivament que son pas prèstes d'agantar l'avenidor amb la classa politica poirida qu'an (los nòstres pliticians son de gafets dins aquel prètzfach comparats a aqueles d'aval) e l'ajuda de países interessats coma China e d'autres...

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article