Bandièra01 capçalera  1180x150: Botiga

Actualitats

Volar dins una auròra boreala

L’Agéncia Espaciala Europèa a publicat un vidèo fach dempuèi l’Estacion Espaciala Internacionala

D’auròras borealas o australas, n’i a fòrça images que circulan sul ret. Mas lo vidèo que publiquèt la setmana passada l’Agéncia Espaciala Europèa (ESA) ne mòstra una perspectiva mai malaisida de trobar: s’i pòt veire una auròra dempuèi l’Estacion Espaciala Internacionala, que i arriba practicament per dedins.
 
Lo vidèo, de mièja minuta, se faguèt amb la adjonccion de fotografias sequencialas fachas per l’astronauta de l’ESA Alexander Gerst, que diguèt: “Volèrem a travèrs d’una granda auròra en seguida de l’ejeccion de massa solara de la setmana passada”.
 
Las auròras son un dels espectacles atmosferics mai estonants e polits de veire. Se produsisson quand de particulas fòrça energeticas originadas al Solelh, lo nomenat vent solar, arriban a l’atmosfèra terrèstra pels camps magnetics del pòl nòrd (auròres borealas) o sud (auròras australas).


Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article