Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Los logotipes mai ancians encara en usatge

I a de marcas que fa de sègles qu’emplegan lo meteis imatge grafic

Las societats de bièrra Stella Artois e Bass, de tè Twinings, de petròli Shell, d’automobilas Peugeot, d’alimentacion Heinz e de jeans Levi Strauss an un element en comun: lors logotipes son dels mai ancians encara en usatge a l’ora d’ara e demòstran, doncas, l’importància qu’a agut l’imatge grafic longtemps abans las campanhas de marqueting global, las anóncias televisivas e los rets socials.
 
Lo d’Stella Artois, segon çò que rapòrta aqueste article de 24/7 Wall St., es lo mai veteran de totes, amb una brava diferéncia, pr’amor que comencèt de s’emplegar fa sièis sègles e mièg, en 1366. Lo seguent mai vièlh es lo de Twinings Tea, una societat fondada en 1706 que comencèt d’emplegar lo logotipe actual en 1887.
 
Lo fach que totes aqueles logotipes ajan almens mai d’un sègle d’istòria entraïna, en qualques cases, que l’element representat sul dessenh aja pauc a veire amb l’activitat de la societat. Es lo cas de la societat d’energia Shell, amb una cauquilha coma logotipe, remembrança de l’origina marinièra de l’entrepresa: al començament se consagrava al transpòrt maritim de querosèn en Índia, que d’alin ne tornava amb de cauquilhas per las vendre en Euròpa.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Òlo Pujòlo
2.

#1 Mès era crotz occitana non ei cap un logotip

  • 5
  • 0
Batko
1.

E la crotz occitana, es pas la mès anciana ?

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article