Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Panica en Anglatèrra après veire que l’òc ganhariá en Escòcia

Desorientacion dins la campanha del non. Los partits britanics prepausan mai d’autonomia per Escòcia per ensajar de capvirar la situacion

Los resultats del darrièr sondatge sul referendum d’Escòcia, amb l’òc ganhant pel primièr còp, an causat un enòrme tèrratrem dins la politica britanica. Lo govèrn de Cameron presentèt immediatament una proposicion per aumentar l’autonomia d’Escòcia e autrejar mai de poders al parlament. Alex Salmond respondèt en disent qu’aquela proposicion aviá pas de credibilitat e que pretendiá solament capvirar la tendéncia de vòte.
 
La proposicion es un reflèxe de la desorientacion de la campanha unionista del non, que recep ara de criticas de pertot per aver mancat lo messatge. Segon qualques mèdias, las chifras del sondatge son fòrça inferioras a las donadas realas del referendum, que lo ganharián clarament los independentistas, ara que manca un pauc mai d’una setmana abans lo vòte.
 
Los jornals londinencs de ièr se mostrèron mai que mai dramatics a prepaus de la possibilitat qu’Escòcia quite lo Reialme Unit dijòus de la setmana que ven. Las primièras paginas d’aqueles mèdias son un clar testimòni de la paur que fa tremolar Londres. 




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Sir William Walace
1.

Lo govèrn de Cameron presentèt immediatament una proposicion per aumentar l’autonomia d’Escòcia e autrejar mai de poders al parlament. Alex Salmond respondèt en disent qu’aquela proposicion aviá pas de credibilitat e que pretendiá solament capvirar la tendéncia de vòte. E ieu respondi qu'aqueste trompa-colhon, ja o nos prepausèt la corona d'Anglatèrra al mens dos còps a l'Edat Mejana. E ara n'i a pro… De la cosina anglesa, n'avèm sopat.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article