Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La region de Miègjorn-Pirenèus favorizariá una entrepresa de la familha de Kader Arif

Aital o publiquèt ièr Le Canard Enchaîné e ne fasiá resson France 3

Lo conselh regional de Miègjorn-Pirenèus auriá favorizat una entrepresa pròcha de Kader Arif, lo secretari d’estat als ancians combatents. Aital o rapòrta France 3, que cita una informacion que publiquèt ièr dimècres Le Canard Enchaîné.
 
Segon aqueles mèdias, lo govèrn regional de Miègjorn-Pirenèus auriá comandat de nombrosas prestacions a AWF, una societat dirigida per mai d’un membre de la familha del secretari d’estat, dont un de sos fraires. Dins un article entitolat “La petite Bygmalion du PS cassoulet” (la petita Bygmalion del PS caçolet), Le Canard Enchaîné afirma qu’aquela petita entrepresa, especializada dins la sonorizacion e l’illuminacion dels emponts, benefícia dempuèi fòrça annadas de las favors del conselh regional que presidís Martin Malvy.
 
AWF auriá beneficiat d’1 730 000 èuros de comandas amb la region après un primièr contracte de 4 ans conclús en 2009. La publicacion explica tanben qu’AWF auriá averat un nòu apèl d’ofèrta en abril passat, ont l’entrepresa concurrenta èra contrarotlada per la meteissa còla dirigenta. En mai d’aquò, l’article afirma que las prestacions de sonorizacion e d’illuminacion d’AWF se prenguèron sul budget de las cantinas de la region. Malvy respond a la còla de Le Canard Enchaîné que las causas intraràn dins l’òrdre en 2015.
 
 
 
Teaser AWF

Teaser AWFper awfmusic

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

loricon Ramonvila e Sant Anha
4.

#3
Alara tot va plan! Remarqui que la responsa conten d'arguments que non pas lo comentari primièr qu'es fòrça ''esterotipat''.

E per tournar al subjècte: s'es oportun qu'una region faga de sonorizacion, l'anet ditz que non (saviesa!), sus la pròva de favoritisme n'ai pas res a dire que l'article l'ai pas legit. Fin finala sul desviament dels sòus dels enfants, i a pas cap de mejan de saber, legissent lo budjèt, se l'argent passèt de la cantina cap a l'''Arif connexion''. Lo sol mejan d'o saber es de far una recerca judiciària çò qu'o jornal pòt par far almens qu'aga d'informacions d'una font amagada que plan segur aparará.

En esperant que l'orror se confirme, moderacion, argumentacion e precision.

  • 1
  • 0
Gèli Grande Lairac en Agenés
3.

#2
Rebati pas las teorias del FN ..... constati sonque que d'afars coma Bigmalion a dreita e Thevenoud sia disènt tocat de fobia admenistrativa aquò profita a la Marina
Per ièu totes los politics son pas d'òrres poirits que caldria escampar a las bordilhas de l'istòria.
Sabi plan qu'aqueste discors mena a Mussolini en Italia e Hitler en Alemanha

  • 0
  • 0
loricon Ramonvila e Sant Anha
2.

Per evitar d'esser sopçonat de favoritizme cossi deu trabalhar la familha del politic? Refusar tota candidatura en MP, regions vesinas, fins ont, fòra de França? De mai ai pas legit l'article del ''Canard'', cossí se pòt saber qu'es lo pòste ''cantine'' que foguèt mermat en la seu favor pendent 4 ans e pas un autre pòste?
Aprèp que l'ensems dels politics sián corromputs es una de las teorias favoridas dels politics de l'FN, que se la rebatatz!

  • 0
  • 4
Gèli Grande Lairac en Agenés
1.

Apuèi vos estonaretz o faretz los estonats de veire cossi lo FN progressa dins tot l'estat francés.
Mercés plan la socialistalha "granda amiga" de l'occitanisme e a man dreita es pas melhor.
Que nos demòra ?
L'abstencion ? lo vòte blanc ?
Per ièu es lo vòte (per un) occitanista cada còp que podèm, e encara mai quand es pas un occitanista sucursalista valent a dire ligat a un partit francés

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article