Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo govèrn espanhòl retira son projècte de lei sus l’avortament

Lo govèrn espanhòl presidit per Mariano Rajoy a retitat lo projècte de lei sus l’avortament. Après qualques jorns de rumors, lo quite president espanhòl n’anoncièt ièr la retirada pr’amor qu’an pas trobat pro de consens per l’impausar.
 
Aquel projècte de lei, aprovat pel conselh dels ministres en decembre de 2013, èra un engatjament electoral del Partit Popular que desvelhèt fòrça protèstas e polemicas. Enebissiá completament l’avortament, levat se l’emprenhament èra perilhós per la santat de la maire o se l’embrion èra la consequéncia d’una violacion. De mai, aquela legislacion introdusiá la possibilitat d’“objeccion de consciéncia” pels mètges de la santat publica que volguèsson pas practicar un avortament per de rasons ideologicas, moralas o religiosas.
 
En plaça d’aquela lei, lo govèrn espanhòl reformarà la lei actuala per assegurar que las menoras de 16 e 17 ans ajan de besonh del consentiment dels parents per interrompre lor emprenhament. Rajoy anoncièt tanben un plan de proteccion de las familhas previst abans la fin de l’annada. 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernest Guevara Jr. L'Avana
3.

Al Rajoy, li demòra pas mai que d'abandonar lo projècte de lei subre l'avortament d'un nòu estat catalan independent…

  • 7
  • 1
Joan Marc
2.

Aquel Rajoy es pietadós. Fin finala lo sieu projècte de lei s'es transformat en un avorton. Esperi que siá aital de l'interdiccion de la consulta en Catalonha.

  • 5
  • 1
Cristian FORMENT AGEN
1.

Siosquèsse Catalunya déjà independenta, Dios mío ! pauras espanhòlas !

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article