Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La Fara deis Oliviers: dissabte s’amassarà lo Forum d’Òc

Lo Forum, qu’amassa los principals actors de l’occitanisme, cèrca de crear cinc comissions de trabalh

| http://cepd-oc.fr/
Aqueste dissabte s’amassa lo Forum d’Òc de la region de Provença a La Fara deis Oliviers (Crau). Fondat per un acòrdi entre los principals actors de l’occitanisme de la region, lo Forum cèrca de crear dins l’amassada de dissabte cinc comissions de trabalh segon los cinc tèmas que fan la tòca del Forum:
 
1. Environament, territòri e poders locals
2. Desvolopament sostenable, entrepresa
3. Comunicacion e mèdias
4. Ensenhament e formacion
5. Cultura, creacion, espectacle
 
Se demanda la participacion de totes per i anar debatre e portar d’idèas. La reünion se farà al Centre Culturau Jean Bernard, a l’Avenguda Aristide Briand-Louis de Broglie, al costat del collègi, a La Fara deis Oliviers (Crau), a partir de 14 oras.
 
Lo Forum d’Òc es lo resultat d’una amassada que se debanèt en novembre passat, que mobilizèt totes los actors que volián pensar ensems l’avenir de l’occitan en Provença, del País Aupenc e del País Niçard. Se concluguèt per la necessitat d’una accion collectiva: lo Forum d’Òc, creat per l’IEO Provença, la Mantenença de Provença dau Felibritge, la Federacion Provençala dei Calandretas e las associacions d’ensenhaires AELÒC e APLR (membres de la FÈLCO). Pòrtan ensems la volontat d’una politica lingüistica dins la region.
 
A vocacion de recampar totas las personas moralas que sián d’associacions, de collectivitats localas, d’administracions, d’entrepresas, etc. e que vòlon obrar per lo desvolopament e la promocion de la lenga occitana dins la region.

Etiquetas

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article