Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De mesprètz envèrs la Wikipèdia occitana

D’administrators de la Wikipèdia francofòna dison que la version occitana es lor “bordilhièr”

| Johann Dréo
S’es passat un autre atac contra la Wikipèdia occitana dins la Wikipèdia francesa. Aqueste còp, l’administrator wikipedista Joan-Francés Blanc es estat atacat per un certan Patrick Rogel que, finalament, a publicat un messatge en disent que la Wikipèdia occitana “seriá de qualque biais lo bordilhièr de la Wikipèdia francesa”.
 
En cercant sus de blògs critics de la Wikipèdia en francés, podèm remarcar que lo dich Patrick Rogel seriá un escais utilizat per un grop de personas que s’alègran en “terrorizar” los utilizaires que son contra lor politica arbitrària d’escafament.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

la ligne bleu des Vosges
19.

Ce "journaliste" est ancien militaire oublie d'indiquer qu'il travaille toujours pour l'armée. Pour les RG.

  • 3
  • 0
Amalric de Montreal Montreal de Carcassés
18.

Lo simpatic e valent Joan-Francés Blanc es estat atacat per un certan Patrick Rogel que, finalament, a publicat un messatge en disent que la Wikipèdia occitana “seriá de qualque biais lo bordilhièr de la Wikipèdia francesa”. De segur ne nos devèm indignar, mas… Lo fait de dire que tala o tala causa es pas fin finala que lo bordilhièr de quicòm mai a pas jamai obligat aicesta causa a èsser o èsser pas lo bordilhièr de qué que siá. S'agís d'una frasa en l'aire sensz demonstracion, es a dire de vent sus un pauc d'aiga. Es a la maison que se reconeis lo que la bastís, e lo trbalh de J.F Blanc es plan meritòri. Per quant a se servir d'un modèl, imagini qu'a ja comprés dempuèi bèla pausa que çò melhor es de fintar del costat del wiki catalan, un dels mai actius a lo mond, respècte a son nombre de locutors. Daissèm crainejar los ases…

  • 2
  • 1
BOURDON Pau
17.

#12 Terric Lausa n'ei pas lo men enemic, l'encausa de las mias reaccions qu'ei que n'èi pas enveja de plorar ni, personaument, de'm cargar las espatlas dab l'estatut de victima; ni, tanpòc, d'emplegar adarron "França" e "francés" dab los qualificatius qui hè servir TL. "Racisme antioccitan" qu'auré amplament sufit, enqüèra que ne sii pas segur que i aja aquiu, clarament, un díser racista.

  • 3
  • 0
BOURDON Pau
16.

#12 Terric Lausa n'ei pas lo men enemic, l'encausa de las mias reaccions qu'ei que n'èi pas enveja de plorar ni, personaument, de'm cargar las espatlas dab l'estatut de victima; ni, tanpòc, d'emplegar adarron "França" e "francés" dab los qualificatius qui hè servir TL.

  • 2
  • 0
Joan Francés Blanc
15.

#14 Perdon per las pècas: èi > ei, etc.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article