Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Miègjorn-Pirenèus serà un observaire internacional al vòte de Catalonha lo 9 de novembre

“Podèm aprene fòrça los unes dels autres” çò diguèt Gérard Onesta, que serà en Catalonha per supervisar lo vòte

Gérard Onesta
Gérard Onesta | Guillaume Paumier
Lo vicepresident dels afars europèus, las relacions internacionalas, la cooperacion descentralizada e la reflexion sul futur de las regions de Miègjorn-Pirenèus, Gérard Onesta, afirmèt diluns passat que son govèrn regional seriá observaire internacional del procès participatiu de Catalonha, lo vòte per l’independéncia de Catalonha qu’a convocat lo govèrn autonomic del nòstre país fraire pel 9 de novembre que ven.
 
Onesta o manifestèt dins una conferéncia de premsa a Palma (Malhòrca) après l’assemblada de l’Euroregion Pirenèus-Mediterranèa.
 
L’elegit occitan indiquèt que lo govèrn de Miègjorn-Pirenèus seriá observaire del procès del 9 de novembre, après acceptar l’invitacion del conselhièr catalan de la presidéncia, Francesc Homs. Dins aquel sens Onesta afirmèt que lo procès catalan seriá observat de plan près del costat francés; e apondèt: “podèm aprene fòrça los unes dels autres”. 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

gràcies!
2.

Mentre el govern espanyol mira de ridiculitzar el 9N i pressiona a tort i a dret perquè no surti bé, és d'agrair que hi hagi persones disposades a desplaçar-se a casa nostra per fer d'observadors internacionals. Moltes gràcies!!

  • 3
  • 0
Lilian Limos
1.

Osca! Vaqui un vertadièr politician esclairat e pluraliste ; la seuna frasa de las bèlas :“podèm aprene fòrça los unes dels autres” se pòt aplicar de pertot dins la vida vidanta . De seguir...

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article