Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De saludacions faissistas al Parlament de Catalonha

De convidats qu’aplaudissián amb tròp de vam las intervencions del Partit Popular e de Ciudatans an cridat “Viva España” e an auçat lo braç en èsser expulsats de la cambra

| CUP-Països Catalans
La session de ièr del Parlament de Catalonha foguèt alterada per la preséncia de quatre individús qu’èran a la tribuna dels convidats. Eles se consagrèron a aplaudir amb fòrça vam las intervencions dels deputats del Partit Popular e de Ciutadans quand criticavan lo vòte del 9 de novembre que ven. La presidenta de la cambra, Núria De Gispert, lor atirèt l’atencion e lor demandèt silenci, mas en remarcar qu’observavan pas aquela demanda, De Gispert lor demandèt de quitar la sala. En aquel moment cridèron “Viva España” del temps qu’un d’eles auçava lo braç en fasent la saludacion faissista.
 
Lo 9 de novembre que ven, los ciutadans de Catalonha e d’Aran son cridats a un procès participatiu per donar lor vejaire sus l’independéncia del país. Deu èsser un referendum non constrenhent mas l’estat espanhòl a demandat al Tribunal Constitucional de lo suspendre. L’estat cèrca tanben ara lo biais d’empedir aquel procès participatiu.
 


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article