Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Las violéncias de las manifestacions serián provocadas per de policièrs desguisats

Segon Reporterre, se cèrca de criminalizar los movements socials e de justificar la repression policièra

| Reporterre
Las susmautas e las violéncias de las manifestacions serián provocadas per de policièrs desguisats, per justificar la repression policièra e criminalizar los movements socials que protèstan en tot ofrir un imatge de violéncia als mèdias, segon un reportatge que publica Reporterre, acompanhat de fòrça fòtos.
 
Dissabte passat, tant a Tolosa coma a Nantas (Bretanha), las manifestacions en omenatge a Rémi Fraisse, lo jove ecologista tolosan tuat per una granada explosiva lançada pels gendarmas sul luòc de la restanca de Sivens, descadenèron tornarmai una violéncia, que Reporterre la qualifica de brutalitats policièras contra los manifestants presents, majoritàriament non violents.
 
Aquel quotidian francofòn de l’ecologia documenta las violéncias amb fòrça imatges e conclutz que tota la violéncia èra ja estada dessenhada contra la volontat dels manifestants, per criminalizar las protèstas. En mai de mostrar de policièrs desguisats e provocant de susmautas, Reporterre critica que los mèdias, abans la manifestacion, ja parlavan d’“esclapaires”, de “degradacions” e de “guerrilha urbana”…


Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
6.

Un polit tèxt d'Egard Morin dins lo Monde del 5/11, polit e plen de "seny" coma dison en Catalonha. Amb, per comentar en contra lo meteis reaccionari que ne perpètra dins Lo Jornalet. Un comentari de primat, segur!

  • 1
  • 0
Joan Claudi Puech Menerba
5.

Au país de Pampaligossa onte lei chins japan dau cuὸu e leis ases braman en musica.

  • 4
  • 0
Pirolet
4.

Ara meteis, "C dans l'air" manipula coma o sap faire. Totes quatre predicant que cal far de "retengudas" d'aiga. Digús per matisar lo prepaus. E una polida sequéncia amb un alucat enmascarat amb molotòf e pistolet. Ges d'ipotèsi sus l'eventualitat d'infiltrats dins las manifestacions. Tot aquò per preservar lo sòmi de Pampaligòssa.

  • 3
  • 0
Silvan
3.

E òc pauròts, sèm pas al país de Pampaligòssa (o al país de Potonors coma se ditz en occitan pensat a la francesa). D'unes semblan descobrir la vida !

  • 7
  • 0
Batko
2.

De tot biaish, dens una manifestacion, un participant de vint es un policièr en civiu.
Sa mira : arrestar uns manifestants tròp violents o se cau provocar la castanha s'a l'òrdi d'ac har.
Èi agut lo testimoniatge d'un suportaire de fotbòl deus Indians de Tolosa (TFC) qu'estoc un jorn evacuat per policièrs en civiu apelhats en suportaires deu club de Lens e infiltrats au miei.

Shens parlar de baba-cools qu'arribavan au Remparts St-Etienne dambe un pistolet devath lo pullover, vists per monde arrestats dens una manifestacion, o la gojata qu'a agut un nenet d'un aute baba-cool ecologista qu'a desaparegut un còp sa mission acabada pr'amor qu'èra un RG. A portat un planh, shens de seguida.

  • 7
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article