Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Comtat de NiçaCostiera Niçarda

Lo cònsol de Niça contra lo prefècte dels Aups Maritims

Aqueste còp se tracta d’un atemptat a l’explosiu empachat en febrièr passat

“Si tracta d’un escandal d’estat” çò declarèt a BFM-TV lo cònsol de Niça, Christian Estrosi. Aquela declaracion seguissiá un comunicat que publiquèt diluns passat, ont Estrosi se disiá “estonat d’emparar l’existéncia d’una nòta de la DGSI indicant qu’un òme, tot just desbarcat de Siria, avia idèa de faire un atemptat a l’explosiu au temps dau darrier Carnaval”. Lo cònsol se demanda “coma es possible qu’un tal eveniment si produga a Niça, sensa que l’ensemble dei mejans utils a la seguretat publica, especialament la polícia municipala e li aisinas de videoproteccion, ne sigan mobilizats per protegir lu niçards e lu nòstres vesitaires?”. Aquò o raportava ièr Nice Matin.
 
De fach, en febrièr de 2014, se seriá empachat un atemptat amb explosiu al Carnaval de Niça, segon una informacion d’RTL, que cita una nòta de la Direccion Generala de la Seguretat Interiora de l’estat francés (DGSI). Segon aquela informacion, aurián arrestat un òme “tot just desbarcat de Siria”.
 
Christian Estrosi ditz que va sasir la justícia contra lo prefècte del departament dels Aups Maritims, Adolphe Colrat. “Aquela fauta d’informacion a fach córrer un risc e causa un prejudici a la vila. Finda, sus la basa d’aqueli disposicions juridiqui, engatjarai au tribunau administratiu d’accions còntra la prefectura dei Aups Maritims qu’a desconegut volontàriament la lei e ensin faguèt pear un risc sus li niçardas e lu niçards”, çò assegura.
 
Es pas lo primièr còp que lo cònsol de Niça s’afronta al prefècte. Estrosi a demandat lo cap del prefècte Colrat almens en tres ocasions: a prepaus dels ritmes escolars a Niça, dels incidents del match de fotbòl Niça-Bastia e dels tempèris de genièr. Es pas tanpauc lo primièr còp que parla d’“escandal d’estat”: o diguèt ja quand foguèt pas convidat a una reünion a la prefectura del departament a prepaus de l’arribada de refugiats d’Eritrèa en batèl. 


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lo Mauro de Carràs
2.

Li prefèctes son dangeirós per la democracia !

  • 1
  • 0
Pirolet
1.

Lo perilh existís a Niça e una bomba per Canaval fariá de braves degalhs. Ara, i a mai qu'a Niça que pòt arribar, amb o sens carnavac, e parlar de "escandal d'estat", se vei que Niça es venguda lo centre del mond e l'Estròsi son embonilh.

  • 4
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article