Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La creacion musicala de Provença en linha

| Manu Théron
La creacion musicala de Provença se pòt trobar gratuitament en linha. Segon çò que raportava dimenge passat Aquò d’Aquí, l’Arcada (organisme de formacion dels artistas) e la region de Provença-Alps-Còsta d’Azur an publicat sus Internet una compilacion de diferentas musicas dels creators provençals.
 
Lo jornalista Miquèu Neumuller resumís çò que podèm trobar sus aquel sit, ont cal remarcar Magdalena [Madalena] —un còr de femnas dirigit per Manu Theron—, las composicions de Gigi de Niça [Gigi de Nissa], la companhiá Gorgomar o d’Aquí Dub. Neumuller conclutz que los organismes culturals qu’an fach aquela seleccion an percorregut los festenals e d’autres mercats de la musica, çò que balha de fiertat a la lenga occitana coma veïcul de creacion musicala. 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Cédric Rousseu Tolosa
2.

Merda amb la lei de "non cumul dels mandats" Manu Théron e Tatou riscan de prener perpetuitat.....

  • 4
  • 0
Joan Francés Blanc
1.

Interessant, de grops e cantaires de bona qualitat que passan pas a la ràdio liofilizada. Estonanta, la classificacion entre "musicas d'encuèi" (i a lo Massilia Sound System) e "musicas del mond" (los autres tròces en occitan). Una tissa plan francimanda. Que i a pas cap de musica anciana, nimai extraterrèstra.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article