Bandièra01 1180x150: La Passem

Actualitats

Fairphone, lo telefòn mobil etic e just

L’esmartfòn fabricat amb de critèris etics se lancèt al mercat fa un an

Dins lo mercat dels esmartfòns (telefòns intelligents), cada fabricant ensaja de cercar de caracteristicas que singularizen son aparelh. Dins aquela granda concurréncia a espelit lo Fairphone, un aparelh lançat al mercat fa un an que ten totas las foncions basicas d’un esmartfòn amb la valor aponduda, que dins tot lo procès de fabricacion, an ensajat de seguir al maxim de critèris etics e justes. Lo Fairphone incorpora pas encara l’occitan al logicial, mas i incorpora ja lo catalan.
 
Lo procès de fabricacion del Fairphone es transparent e dobèrt, per satisfar un sector de clients conscientizats, mas tanben per conscientizar l’indústria per que siá mai responsabla amb las personas e amb l’environament. Es una granda filosofia resumida dins lo lèma: “crompa un telefòn mobil e aluca un movement”.
 

Etiquetas

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article