Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Los mai de dos cents mila mòrts de la trilogia del Senhor dels Anèls en un vidèo

Arriba als cinèmas la darrièra partida de la sèria cinematografica de Peter Jackson sus L’Obit

| Sonny Abesamis
Arriba al país lo tresen filme del realizaire Peter Jackson sus L’Obit, entitolat La Batalha de las Cinc Armadas, que se podiá ja veire dins los cinèmas de la Nòva Zelanda e dels Estats Units.
 
Un grop dels primièrs espectators del filme an agut una idèa un pauc fòla: comptar sus un vidèo totas las mòrts de la trilogia completa del Senhor dels Anèls. Lo resultat es espantant: 212 470 mòrts, dont la majoritat son d’òrcs.
 
Vejatz-ne lo vidèo, d’un pauc mai de sièis minutas:
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mithrandir Valinor
1.

212 470 mòrts ? Me sembla largament josnumerat, estant que comptan sonque las mòrts que i assitissèm, e non pas las mòrts efectivas, coma per exemple al moment del netejament en regla dels batèus de piratas que devián assalhir la ciutat de Minas Tirith e que l'armada dels mòrts vius (inspirada de la cançon occitana d'Antiòca del cavalièr Bechada) a operat plan coma o cal. Tanpauc i son pas estats comptats totes los elfes tombats a las Gargantas de'N Helm, ni mai los milierats d'orocais que la cavalariá de Rohan, que la mena Eormèr, futur rei, assumís al primièr rai del solelh del tresen jorn… Bon aquò rai. Los elfes mòrts se'n van esperar dins las salas de Mandos. Per quant als òmes justes, sonque Ero Ilovatar sap a de bon çò que lor arriba un còp qu'an quitat son còs… Pensi que se'n van viure definitivament dins la patz en Catalonha liura.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article