Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Emilie Saurel, la pintora qu’utiliza los dos costats de la tela

Emilie Saurel es una artista pintora galhagòla, diplomada d’una licéncia d’arts plasticas e d’un CAPES, qu’a recebuts los prèmis de nombroses concorses. A expausat sas telas al Parlament Europèu, invidata pel vicepresident de l’Eurocambra, al Musèu Urban Cabròl de Vilafranca de Roergue e al Musèu de las Bèlas Arts de Galhac. Al delà, sas telas son passadas per las galariás Daniel Vignal a Tolosa, la Galariá dau Sens Interior (Galerie Sens Intérieur) a Sant Tropetz, la Galariá de la Galariá de la Chantrariá a Caors, etc.
 
Saurel abòrda lo tèma del còrs d’una faiçon singulara. Son encaminament unic, qu’utiliza los dos costats de la tela, presenta jos forma d’installacion aquela pèl, aquela superfícia tenduda que transpira d’un costat per ne revelar un autre. Las gotas de pintura a l’acrilic o a la tempera imprègnan lo teissut encarnat.
 
Son trabalh permet a l’espectador de cabussar dins la matèria. De còps la figura s’escafa, quita de se daissar veire entre abstraccion e figuracion. Dins çò qu’ela apèla “un incessant jòc de seduccion”, lo còrs, imatge projectat e renviat pel miralh, permet de jogar sus diferentas identitats. “S’agís, doncas, d’aprene l’òme a travèrs de son envolopa”. 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article