Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Bascoat e Catalonha: dimenjada de fraternitat esportiva

Los presidents basco e catalan s’acòrdan per trabalhar ensems contra la recentralizacion espanhòla en una reünion de trabalh abans la partida de fotbòl

La tradicionala partida de Calendas de la seleccion catalana de fotbòl se debanèt aquesta dimenjada contra la seleccion basca, en tot festejar lo 100n anniversari de la primièra competicion entre las doas esquipas nacionalas. Los esportius bascos de fotbòl aculhiguèron los catalans ièr de ser a l’Estadi San Mamés a Bilbao. La partida s’acabèt egalizada 1-1.
 
L’Athletic de Bilbao es l’esquipa que mai de jogaires pòrta a la seleccion basca: dètz. La Reiala Societat ne pòrta sièis, Eibar cinc e Osasuna un.
 
Del costat catalan, nòu jogaires èran de l’FC Barcelona, quatre de l’RCD Espanhòl e un de Vila-Real. Al delà, d’esquipas coma lo Celta, Granada, Sevilha, Getafe, lo Salzborg austrian e quitament la Reiala Societat basca, an cedit un jogaire catalan caduna.
 
 
De fotbòl femenin, de fotbòl en sala e de rugbi
 
Mas en mai del fotbòl masculin, lo Bascoat e Catalonha s’afrontèron en rugbi, fotbòl femenin e fotbòl en sala masculin. Las seleccions femeninas de fotbòl egalizèron a 1 jos la pluèja a Barakaldo. Per quant al fotbòl masculin en sala, ganhèron los catalans 3 a 6 a Santurtzi. Per çò qu’es del rugbi, lo terren barcelonin de La Foixarda aculhiguèt lo rescontre de las doas seleccions, amb un resultat de 33-38 favorable als bascos.
 
 
Reünion dels presidents de govèrn
 
Dins una amassada prèvia a la partida de fotbòl, lo president del Bascoat Iñigo Urkullu e lo president de Catalonha Artur Mas se rescontrèron ièr dins lo palais d’Ajuria Enea, sèti del govèrn autonòm basco.
 
Dins l’encastre d’una reünion de trabalh, lo president catalan expliquèt al basco lo procès democratic catalan devèrs l’independéncia. De mai, los dos presidents parlèron de la situacion economica e politica e de la crisi institucionala del modèl d’estat que, segon totes dos, es de mai en mai grèva dins l’estat espanhòl. Urkullu e Mas s’acordèron per trabalhar amassa e per afrontar aquel procès, en respectant los autogovèrns respectius.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article